Deze sectie beheert het bewerken van het “systeem” lichaamsdelen: shape (vorm), hair (haar) 16), eyes(ogen), skin (huid). Dit bewerkt de attachments niet.

Er dient opgemerkt te worden, dat een avatar één van elk lichaamsdeel moet dragen, en kan niet meer dan één op hetzelfde moment worden gedragen.

Toegang te krijgen tot dit bewerkings-venster, kan op de volgende manieren:

 • Klik op de Outfits button onderaan de menubalk, klik op het Schroevendraaier – moersleutel (Screwdriver-Wrench) icoon bovenin het venster om de Edit mode (bewerkingsmodus) te bereiken, en klik daarna op het tabblad Body Parts.
 • Klik met de rechter muisknop op jezelf en selecteer Edit Shape uit het menu.

OPMERKING: Het bewerken van lichaamsdelen kan alleen worden gedaan als het lichaamsdeel bewerkbaar is voor je. Als je een shape hebt gekocht bijvoorbeeld en de maker heeft dit gelabeldno modify voor de volgende eigenaar - dus voor jou. In dit geval is het niet mogelijk om dit lichaamsdeel te veranderen, maar als je een bewerkbare hebt gekocht of zelf één heb gemaakt, dan kun je deze bewerken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere type lichaamsdelen.

Je Body Shape (vorm) veranderen

Een Shape Bewerken

Bovenin kun je het geslacht van de shape bepalen door of het mannelijke (♂) of het vrouwelijke (♀) symbool te selecteren. Direct daaronder staat de naam van de shape en deze kan worden veranderd.

Daaronder staat de hoogte van de shape getoond. SL is actief in het metrische systeem, dus standaard wordt de hoogte weergegeven in meters; je kunt klikken op feet om dit maatsysteem te bekijken, indien hier je voorkeur ligt.

Er zijn een heleboel aspecten van de shape, die kunnen worden bewerkt. Als gevolg daarvan is het shape bewerkingsvenster opgedeeld in tabbladen. Scrol door de lijst van tabbladen en gebruik de linker en rechter pijl aan iedere kant. De volgende belangrijkste lichaamsgebieden staan hieronder vermeld:

 • Body (Lichaam): Totale grootte en vorm van het lichaam. De details kunnen worden verfijnd in de volgende tabbladen.
 • Head (Hoofd): Totale grootte en vorm van het hoofd. De details kunnen worden aangepast in de volgende tabbladen.
 • Eyes (Ogen): Hier pas je de details rondom de ogen aan, zoals de ruimte tussen de ogen, de helling, diepte in relatie tot het gezicht, en ga zo maar verder.
 • Ears (Oren): Details van de oor grootte, de vorm, de positie op het hoofd, de oorlellen, etc.
 • Nose (Neus): De grootte en breedte van de neus, de vorm van de neusbrug, grootte en stand van de neusgaten, de vorm van het puntje van de neus en andere details.
 • Mouth (Mond): De breedte van de mond, de grootte en dikte van de lippen, kromming naar boven of naar beneden, de positie in relatie tot het gezicht en andere details.
 • Chin (Kin): Hier kun je de aspecten van de kin en de kaak bewerken, zoals de hoek, de vorm, over- / onderbeet, splijting van de kin, etc.
 • Torso (Romp): Dit maakt het mogelijk om het bovenlichaam aan te passen vanaf onder het hoofd: dikte en lengte van de nek, de lengte van de armen, de lengte van de romp en ga zo maar verder.
 • Legs (Benen): Dit tabblad laat de vorm veranderen vanaf de taille: lengte van de benen, de breedte van de heupen, de grootte van het achterwerk, de voeten, etc.

In alle gevallen kunnen de aspecten tussen twee extremen worden ingesteld, door middel van een schuifbalk of door het typen van een nummer in het vak rechts van de schuifbalk. Waardes kunnen tussen de 0 en 100 zijn. De twee afbeeldingen geven je een idee hoe de twee extremen zullen zijn als je deze op je eigen vorm zou zetten.

Wanneer je tevreden bent met de aanpassingen, die je hebt gemaakt, klik dan op de Save As button onderin. Je wordt gevraagd een naam aan de nieuwe shape te geven en deze zal in dezelfde map als de originele shape worden opgeslagen.

Wanneer je niet tevreden bent over de aanpassingen, klik dan op Undo Changes; alle aanpassingen zullen verloren gaan en de shape zal blijven zoals deze was.

Bewerken van je Ogen (Eyes)

Bewerken van je Ogen

Dit tabblad is veel eenvoudiger dan voor de shape.

In het textuur-vak zie je de huidige oog textuur. Wanneer je deze wil wijzigen, klik simpelweg op de afbeelding en kies een nieuwe afbeelding; een textuur kiezer zal verschijnen en je kunt een nieuwe oog textuur selecteren.

Hieronder zijn twee schuifbalken, één voor de oogkleur en één voor de lichtheid. Deze maken het mogelijk om enkele bijzondere effecten te geven aan de meest realistische oog texturen.

Bewerken van je Huid (Skin)

Dit tabblad heeft drie textuur-gebieden; deze heten: Head Tattoo, Upper Tattoo and Lower Tattoo. (Dit lijkt een beetje intuïtief, maar oorspronkelijk was dit de bedoeling van deze texturen en daarom zitten we vast aan deze benaming.)

Zoals bij de ogen, kun je elke textuur veranderen door op ze te klikken en met de kiezer een nieuwe textuur te kiezen.

Daaronder staan vier tabbladen.

 • Skin Color (Huidskleur): Er zijn hier 3 schuifbalken, die de huidskleur doen veranderen. Deze hebben weinig tot geen effect op de meeste skins, die ondoorzichtig zijn. Hoewel sommige gemaakte skins licht transparant zijn en op deze kan de huidskleur worden aangepast.
 • Face Detail (Gezichtsdetails): Enkele schuifbalken om de aspecten op het gezicht te variëren. Hier opnieuw, op de meeste skins heeft dit geen effect, omdat ze ondoorzichtig zijn.
 • Makeup(Make-up): De schuifbalken hier maken het mogelijk om make-up op het gezicht aan te brengen en de nagelkleur te veranderen. Maar ook hier geldt de opmerking over skins wederom.
 • Body Detail (Lichaamsdetails): Definities van het lichaam en sproeten. En zoals eerder, heeft dit geen effect op de meest gebruikte skins.

Bewerken van je Haar (Hair)

Bewerken van je haar

Zoals in de voorgaande tabbladen, start deze met een haartextuur. Je kunt erop klikken om het te veranderen. Een textuur kiezer verschijnt in een nieuw venster en je kunt een andere textuur kiezen.

Daaronder staan vier tabbladen.

 • Color (Kleur): Hier kun je met de schuifbalk tinten aan het haar geven op verschillende manieren. Als de haar textuur wit is, dan verandert de kleur. Als de textuur al de goede kleur heeft, dan kan dit het best op nul worden gezet.
 • Style (Stijl): De schuifbalken hebben effect op de vorm en de lengte van het haar – met andere woorden, de haarstijl.
 • Eyebrows (Wenkbrauwen): De schuifbalken hebben invloed op de grootte en de vorm van de wenkbrauwen. Sommige zullen geen effect hebben, als je een veel gebruikte skin hebt aangeschaft.
 • Facial (Gelaat): Deze groep met schuifbalken heeft effect op haar in het gelaat: dikte en stijl.

Hoe Maak je een "Bald Base"

 • Gebruik een volledig transparante textuur; er staat er één in de Library map van je inventory: Library → Textures- > *Default Transparent Texture, of je kunt er één van jezelf gebruiken.
 • In het tabblad Style zet je alle waarden op nul.
 • Klik op Save As en geef het een naam, die je je makkelijk kunt herinneren.

Tip voor het Vormen van je Gezicht

In de eerste bovenstaande sectie hebben we het bewerken van een shape besproken. Echter wordt het feit, dat andere aspecten van de vorm van het gezicht/hoofd kunnen worden bewerkt in de hair sectie, vaak over het hoofd gezien. In het bijzonder…

 • Eyebrows (Wenkbrauwen): Hier kan je de boog en andere waarden van de vorm aanpassen.
 • Facial (Gelaat): Sommige waarden hier hebben invloed op de kaak en de kin; het is mogelijk om bijvoorbeeld een hoekigere kaak te krijgen met behulp van deze schuifbalken.

Allebei werken deze het best met een kale basis (bald base) zoals hierboven is omschreven. Kortom geen systeem haar zichtbaar, dan heeft dit effect op het hoofd/gezicht.


16)
Ook vaak - en foutief – genaamd een “bald base”; dit omdat de meeste gebruikers de voorkeur hebben om haar als een extra toevoeging te dragen, en daarom het systeem haar beperken tot niets, dat wil zeggen kaal.
 • fs_edit_body_part_nl.txt
 • Last modified: 2011/07/29 05:25
 • by selo