Individuele groepen kunnen door middel van het Groups (Groepen) paneel worden beheerd. Dit paneel kun je bereiken op diverse manieren:

 • Door het People (Personen) Icoon de menubalk onderin;
 • Door het Conversations (Conversaties) venster, Contacts → Tabblad Groups (Groepen);
 • uit de lijst met groepen in het profiel

Er kunnen meerdere groepspanelen worden geopend tegelijkertijd.

Het Groups (Groepen) Paneel heeft vier tabbladen; deze worden in de onderstaande secties besproken.

General (Algemeen)

Groups - General

Het eerste tabblad bevat algemene informatie over de groep.

 • Group Key: dit toont de UUID van de groep - Universally unique identifier. Rechts daarvan is een button, Copy URI, dat de URI van de groep naar het klembord kopieert. Een URI lijkt op een SURL, en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een link aan anderen om aan te bevelen lid te worden van de groep. Een URI lijkt op dit:
  secondlife:///app/group/3a1be8d4-01f3-bc1a-2703-442f0cc8f2dd/about
 • Founded by: toont de naam van de persoon, die de groep heeft gemaakt. Houd er rekening mee, dat de maker niet altijd meer de eigenaar of zelfs een lid hoeft te zijn van de groep.
 • Icon and Charter: Rechts van het groepslogo /icoon bevindt zich de group charter. Dit wordt over het algemeen gebruikt om kort uit te leggen waar de groep over gaat en hun regels.
 • Membership List: het centrale deel van dit tabblad bevat een lijst met groepsleden. Deze lijst heeft e kolommen, Member (lid), Title (titel) (of group tag) en Status (dat de laatste datum toont van de laatste login). Deze lijst kan worden gesorteerd op de aangeklikte kolom titel. (Als je geen lid bent van de groep, kan deze lijst incompleet zijn, en kan alleen de namen van de eigena(a)r(en) tonen).
 • My group settings: Links onder de ledenlijst staan je persoonlijke instellingen voor deze groep (er vanuit gaande, dat je lid bent.) Je kunt de groep in je profiel tonen en hebt de optie om berichten te ontvangen of niet. Hieronder staat een dropdownmenu waar je de groep titel kunt kiezen. De opties hier zijn afhankelijk van welke rol je hebt in de groep. In de meeste gevallen zul je slechts één keuze beschikbaar hebben.
 • Group Setup: Deze sectie is alleen beschikbaar als je groepsrol het toelaat om hier wijzigingen aan te brengen. Als dat zo is, kun je de groep in de zoek lijst laten hangen, bepalen of de groep een open toegang heeft of niet en of er kosten zijn om lid te worden. Het dropdownmenu daaronder laat de groep geclassificeerd worden als “general” of “mature”.

Onderaan het tabblad staan 3 buttons, gevolgd:

 • Chat: Opent het group chat venster.
 • Group Call: Start een group voice conference call. (groep spraak conferentie)
 • Save: Slaat alle wijzigingen, die je hebt aangebracht op. Dit is gedeactiveerd als je niets hebt gewijzigd.

Members & Roles (Leden & Rollen)

Groups - Members and Roles

Dit tabblad geeft toegang tot de ledenlijst en groepsrollen. Dit is onderverdeeld in drie tabbladen.

Members (Leden)

De eerste sectie toont een lijst met groepsleden (Opmerking, voor grote groepen kan het lang duren voor de volledige lijst is gegenereerd; sommige functies zullen niet beschikbaar zijn totdat de hele lijst is geladen). Dit is onderverdeeld in 3 kolommen: name (naam), donation (donatie) en status. De donation kolom indiceert of het lid land heeft gedoneerd aan de groep, en als dit zo is, de grootte van het perceel in sqm (m2). Status toont de datum van de laatste, of als iemand momenteel online is. De lijst kan worden gesorteerd door te klikken op de kolomhoofden.

Als je op een naam klikt, zullen het middelste en het onderste deel gevuld worden. Hier kort meer over.

Onder de ledenlijst staan twee buttons, die worden geactiveerd als je groepsrol dit toelaat.

 • Invite: Klik hierop als je iemand wilt uitnodigen voor deze groep. Een selectie venster zal worden geopend; klik op Open Resident Chooser, typ een deel; van de naam van de persoon en klik daarna op Go. Selecteer uit de resultaten de juiste persoon en klik op Select. Selecteer daarna de rol, die je aan deze persoon wilt toekennen en klik uiteindelijk op Send Invitations.
 • Eject: Als je op deze button klikt. Kun je de geselecteerde persoon uit de groep verwijderen (er vanuit gaande, dat je deze rechten hebt). Zowel de persoon als de groepseigenaren zullen op de hoogte worden gebracht.

De middelste sectie van dit tabblad geeft een lijst van de beschikbare groepsrollen. De rollen, die aan het huidige geselecteerde groepslid zijn toebedeeld, hebben een vinkje. Als je de rechten hebt om de rol(len) te veranderen, kun je ze hier veranderen, klik daarna op de button save changes onderin.

De onderste sectie maakt het mogelijk om de specifieke instellingen voor een rol aan te passen voor het geselecteerde groepslid - ook hier er weer vanuit gaande, dat je groepsrol dit toestaat.

Roles (Rollen)

In dit tabblad kun je de rollen bekijken en als jouw rol dit toestaat, de rollen – de group roles (titles) en bijbehorende mogelijkheden- aan te passen. De bovenste sectie toont een lijst met de namen van de rollen, de titel, die als tag wordt getoond en het aantal leden met deze rol. Deze lijst kan worden gesorteerd door te klikken op de kolomhoofden.

Hieronder staan twee buttons:

 • New Role: Maakt het mogelijk om een nieuwe rol te maken. Houd er rekening mee, dat een groep maximaal 10 rollen kan hebben, inclusief de twee vooraf ingestelde rollen, Owner en Everyone, die niet kunnen worden verwijderd of worden hernoemd.
 • Delete Role: Verwijdert de geselecteerde rol in de lijst hierboven.

Deze sectie wordt gevolgd door de details, die momenteel bij de geselecteerde rol horen en kunnen worden aangepast: naam van de rol, de titel(die getoond wordt als een avatar tag), een optionele omschrijving van de rol, en een vinkje, Reveal members (Toon leden); indien geactiveerd, zullen de personen in deze rol worden getoond aan iedereen, inclusief niet-leden, in de lijst groups membership in het groepsprofiel.

Onder deze sectie staat een lijst met avatars, die aan de huidig geselecteerde rol zijn toegewezen.

En tenslotte staat er een lijst met rechten, die bij deze rol horen. Activeer of deactiveer wat geschikt is voor de rol.

Abilities (Mogelijkheden)

Het derde tabblad geeft een overzicht van de vorige twee vanuit het perspectief van mogelijkheden.

De bovenste sectie geeft een lijst met alle groep mogelijkheden. Selecteer er één en de onderstaande secties zullen een lijst tonen met welke groepsrollen en welke groepsleden, deze corresponderende mogelijkheid hebben.

Notices (Berichten)

Groups - Notices

In de bovenste sectie van dit tabblad worden de laatste berichten, die aan de groep zijn verstuurd getoond. De lijst is verdeeld in kolommen. De eerste toont of het bericht een bijlage heeft, en wat voor soort. Daarna wordt de titel van het bericht getoond, gevolgd door de afzender en de verstuurde datum. De lijst kan worden gesorteerd door te klikken op de kolomhoofden.

In het deel daaronder van dit tabblad kun je een nieuw bericht maken, mits je groepsrol dit toelaat. Klik op de + New Notice button om een nieuwe te maken. (De rotatie pijl ververst de bovenstaande lijst met berichten).

Als je een nieuw bericht maakt, typ dan de titel van het bericht. Dit zou een kort, maar beschrijvend moeten zijn. Dit wordt gevolgd door het bericht zelf, wat maximaal 512 karakters mag hebben.

Indien gewenst, kan er een landmark, object of notecard worden toegevoegd, dit kun je vanuit je inventory in de daarvoor gediende plaats slepen of klik op de Inventory button; selecteer het item, dat je wilt toevoegen in het picker venster, dat zal openen. Indien je jezelf bedenkt, betreffende de bijlage (bijv. je hebt de verkeerde geselecteerd), klik op het vuilnisbak icoontje.

Om het bericht te verzenden, klik op de Send button. Om te annuleren, klik simpelweg op iets anders.

Land & L$

[ Volgt nog ]

 • fs_groups_nl.txt
 • Last modified: 2011/08/04 05:52
 • by justum