Let op, deze sectie is nog in de ontwikkelingsfase van Firestorm
deze functie is toegevoegd in Firestorm 2.5.1 (16671)Beta (Preview 3),
en zal beschikbaar zijn in de aankomende Beta 2.

Icoon om het Appearance Paneel te Openen

Je kan toegang krijgen tot het outfit venster door te klikken op het icoon in de onderste menubalk. Dit zal het appearance venster openen, wat het mogelijk maakt om je outfits te bekijken en te bewerken. Een andere manier om toegang te krijgen tot dit venster is door te klikken op jezelf en daarna Edit Outfit te selecteren in het menu.

Appearance Venster - Display View

Overzicht alle Outfits

 • Outfit name (Naam Outfit): Bovenin het venster staat de naam van het outfit, wat momenteel wordt gedragen - indien er één wordt gedragen; anders zal hier “No Outfit” verschijnen. Let op, dit betekent niet, dat er niets wordt gedragen - het kan eerder zo zijn, dat je items draagt, die je handmatig uit verschillende mappen hebt gehaald of een set uit een andere map, dan dit venster.
 • Screwdriver-Wrench (Schroevendraaier – moersleutel) Icoon: Maakt het mogelijk om het huidige gedragen outfit te bewerken. Dit wordt hieronder beschreven.
 • Tabblad MY OUTFITS: Dit toont je outfits, die in je inventory staan in de map Outfits. Outfit mappen worden op alfabetische volgorde getoond en laat de ingenesteld mappen niet zien (d.w.z., als je mappen binnen deze mappen hebt gestopt, dat wordt deze structuur niet getoond.) Er kunnen verschillende dingen worden gedaan in dit overzicht:
  • Kleine Pijl: door hierop te klikken zal het outfit worden getoond met daarin alle bijbehorende item. Door hier opnieuw op te klikken, zal de outfit map weer worden gesloten.
  • Klik met de rechter muisknop op een - Map: Door met de rechter muisknop op een outfit te klikken , verschijnt er een klein menu. Hiermee kun je dit outfit dragen (wear), dit outfit vervangen (replace) voor degene, die je momenteel draagt, dragen maar ook toevoegen (add) aan het huidige outfit, dat je draagt, uittrekken (take off) (mits je dit outfit ook draagt); je kan het outfit ook hernoemen (rename) of verwijderen (Delete).
  • Klik met de rechter muisknop op een - Item: Wanneer je met je rechter muisknop op een item klikt in de outfit map, dan kun je dit item dragen (wear) of uittrekken (detach), informatie over het item krijgen (item profile) etc..
 • Tabblad WEARING: Door te klikken op dit tabblad, krijg je een lijst met alle momenteel gedragen items: kledingstukken en andere objecten (inclusief HUDs). Door te klikken met de rechter muisknop kun je het item losmaken of bewerken (dit opent een venster, dat het mogelijk maakt te bewerken), of je kan een geheel outfit bewerken, dit laatste wordt hieronder uitgelegd.
 • Tandwiel (Gear) Icoon: Onderaan het overzicht met outfits, vind je een tandwiel icoon. Dit gedraagt zich verschillend, afhankelijk of je in het tabblad My Outfits zit of in Wearing:
  • In het tabblad My Outfits: Veel van de opties, die hier worden getoond, zijn ook mogelijk wanneer je met de rechter muisknop op een map of een item klikt, maar daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe kleding of lichaamsdelen te maken.
  • In het tabblad Wearing: Maakt het mogelijk om het outfit te bewerken of om een gedragen item uit te trekken.
 • Send to clipboard (Verplaatsen naar het klembord): Deze button zal een kopie maken van de lijst met gedragen items naar je klembord; vanaf daar kun je het plakken in een notecard, een tekstbewerker of een blog, met Ctrl - V (Cmd – V op een Mac).

Appearance Venster - Edit Outfit View

Als je op het schroevendraaier – moersleutel icoon bovenin het venster klikt, word je naar het Edit Outfit venster geleid. Hier kun je items toevoegen of verwijderen van je momenteel gedragen outfit.

Het outfit venster is verdeeld in drie tabbladen: Clothing (Kleding), Attachments (toebehoren) en Body Parts (Lichaamsdelen). Als je met je cursor over een gedragen item schuift, zullen er twee iconen verschijnen aan iedere kant van het item:

 • X aan de linkerkant, zal het item verwijderen van je outfit.
 • Screwdriver-Wrench (schroevendraaier - moersleutel) aan de rechterkant: als je hierop klikt, kun je het item direct bewerken – met uitzondering van attachments.

In het tabblad clothing, staan onder de lijst met gedragen kledingstukken, type items, die momenteel niet worden gedragen. Bijvoorbeeld, wanneer je een shirt draagt, dan zullen er van het type Shirt geen items hier verschijnen; maar als je geen jacket (jas) laag draagt, dan zal dit type wel verschijnen - en aan de rechterkant staat dan een Plus symbool, wat het mogelijk maakt om een nieuw kleding item van dat specifieke type uit je inventory, toe te voegen.

Onder deze lijst staat een Add More button. Door hierop te klikken, zal het venster zicht in twee splitsen, zoals hier wordt getoond. In het onderste venster, kun je door een lijst met items scrollen en items selecteren, die je aan het outfit wil toevoegen. Rechts van de (nu ingedrukte) Add More button staat een drop down menu, waarmee je kunt filteren in de onderstaande lijst. Als je eenmaal je gewenste item hebt gevonden, klik dan op de Wear Item button onderaan het scherm.

Onder deze button staan twee andere buttons, die het mogelijk maken om de lijst te bekijken, zoals in de boomstructuur van de inventory of als een gewone lijst.

Wanneer je hiermee klaar bent, klik dan opnieuw op de Add More button.

Om je bewerkte outfit op te slaan, klik op de Save button onderin het venster. Of, wanneer je dit wil opslaan met een nieuwe naam, klik dan op de pijl naar boven en selecteer Save As.

OPMERKING: Het bewerken van lichaamsdelen wordt beschreven op een aparte pagina.

Alternatieve Methode

Dit is niet de enige manier om te werken met outfits in Firestorm. Indien gewenst, kan je ook direct in de inventory werken door zal mappen en items toe te voegen in de Outfits map, en verplaatsen of items hierin kopiëren. Je kunt ook een item kopiëren en daarna kiezen voor Paste Link, dit is erg handig als een item niet gekopieerd mag worden. Een voordeel van deze methode is, dat je je outfits kunt structureren per categorie. Bijvoorbeeld. Je kunt mappen aanmaken, zoals:

 • Casual
 • Formeel
 • Fantasy

… etc.. En in ieder van deze, kun je weer mappen maken voor je outfits. Deze methode is misschien wel vervelend, maar geeft je een grotere flexibiliteit.

 • fs_outfits_nl.txt
 • Last modified: 2011/08/03 13:58
 • by justum