Het Quick Preferences Paneel biedt een snelle toegang tot de meest gebruikte instellingen en is bereikbaar vanaf een button in de onderste menubalk.

De Quick Preferences button kan worden toegevoegd of verwijderd door te klikken met de rechter muisknop op de menubalk en daarna Quick Preferences aanvinken / afvinken.

Quick Preferences button

Door te klikken op de button met het Firestorm logo, zoals op de afbeelding rechts is te zien, activeer je deze functie. Om het weer te deactiveren, klik er opnieuw op en de button zal eruitzien alsof deze is losgelaten.

Vastmaken en Losmaken van het paneel

Met de eerste klik op de Quick Preferences button zal het paneel worden geopend in een vastgekoppelde staat.
Door te klikken op een andere viewer optie of iets anders, dat de focus weghaalt bij dit paneel, zal dit paneel doen sluiten.

In een vastgekoppelde ofwel docked staat zullen je alleen een ? en - icoon zien in de bovenste menubalk in het preferences paneel.
Schuif nu het paneel weg uit het onderste gedeelte van je scherm en je zult een pijl naar beneden zien verschijnen bovenaan.
Het paneel is nu in losgekoppelde ofwel undocked staat en zal open blijven totdat je het paneel sluit met het - icoon of door opnieuw te klikken op de Quick Preferences button.

Tenzij het opnieuw vastgemaakt is middels de pijl naar beneden, zal het paneel altijd zichtbaar zijn in zijn laatste positie.

Paneel Layout

Quick Prefs Panel

 • Max Bandwidth: Stelt de maximale bandbreedte van je netwerk in, in Kbps (Zie hier voor de beste instellingen).

Opmerking: Deze instelling is verwijderd uit de Metaharper skins.

 • Draw Distance: Verandert de tekenafstand. (De afstand rondom je avatar,die moet worden geladen.)
 • Max Particles: Aantal particles, dat gegenereerd moet worden.
 • Max Node Size: Maximaal geheugen limiet voor het weergeven van NIEUWE objecten, in Kb. Alles boven dit limiet zal niet worden weergegeven.. [Standaard is dit 8192]
 • LOD Factor: Beheert het detail niveau voor primitives (vermenigvuldigingsfactor voor de huidige beeldomgeving, wanneer de detailniveaus worden berekend). [De ideale instelling id 2.5-4]
 • Max Avatars: Hoeveel Avatars er maximaal op het scherm moeten worden weergegeven. Door dit aantal te verlagen zullen de FPS verbeteren in drukke situaties. Vereist, dat Avatar Imposters aan staat. [Standaard is 3 voor lage (low) graphics & 12 voor Midden (Midden)/Hoog (High)/Ultra (Ultra)]
 • Height Offset: Gebruik dit om tot op zekere mate het selectiekader van de avatar aan te passen. Dit kan gebruikt worden bij verstoorde orbitors, of om jezelf te verhogen, zonder de shape van je avatar te veranderen. Erg handig als je AO animaties heeft, waarbij je voeten in de grond zinken. [Bekend probleem in Firestorm 2.5.2 (16748) is, dat RLV hiervoor moet worden geactiveerd om Height Offset te kunnen zien werken- zie FIRE-1708]
 • Windlight Sky: De Windlight sky instellingen. Gebruik de < en > pijlen om snel te scrollen.
 • Windlight Water: De Windlight water instellingen. Gebruik de < en > pijlen om snel te scrollen.
 • fs_quick_preferences_nl.txt
 • Last modified: 2011/08/05 12:20
 • by justum