Laten we beginnen met ervoor te zorgen, dat de Firestorm voice is ingesteld. Beweeg met je muis over de media play (afspelen) button om de mediaknoppen te tonen, klik daarna op het tandwiel (gear) icoon om naar de Sound (Geluid) & Media voorkeuren te springen.

Voice Chat moet aanstaan (rechts van de onderste schuifbalk). En even daarboven staat enkele spraakinstellingen:

  • Listen from Camera Position (Luisteren vanaf Camera Positie) maakt het mogelijk om je virtuele microfoon te verplaatsen met je camera, door in te zoomen op een zachte spreker of iemand op afstand. Door te kiezen voor Avatar position (Avatar positie) wordt de virtuele microfoon vastgezet aan je avatar.
  • Move avatar lips when speaking (Beweeg de lippen van de avatar, wanneer er gesproken wordt) Als je spreekt, kan de mond van de avatar bewegen, zodat praten wordt nagebootst.
  • Toggle speak on/off when I press (Schakel praten aan/uit, wanneer ik druk) Schakelt je spraaktoets en spraak button (speak) button en aanblijven in plaats van alleen in- en uitschakelen wanneer erop wordt gedrukt.

De standaard spraaktoets (speak key) is je middelste muisknop. Klik op de Set Key (Stel Toets in) button om een nieuwe toets te kiezen, of de reset button om terug te keren naar de standaard instellingen.

Door te klikken op de Audio Device (Audioapparaat) Settings (Instellingen) button worden uiteraard de Audioapparaat instellingen getoond. Hier kan je kiezen voor de standaard ingang (input) en uitgang (output) apparaten, gebaseerd op jouw computer in het bijzonder en de configuratie van je besturingssysteem. De volume schuifbalk is bedoeld om je microfoon volume in te stellen. Spraak in je microfoon en verhoog of verlaag het volume, totdat alle groene vakjes zijn gevuld, maar geen enkele rode.

Klik daarna op OK. Weet,dat deze instellingen worden uitgeschakeld als je crash; gebruik zeker Ctrl+Q of Avatar → Exit Firestorm om Firestorm goed af te sluiten en een betere garantie geeft, dat je instellingen worden opgeslagen.

Je kunt zien of het spraaksysteem (voice system) werkt als er een kleine witte stip boven het hoofd van je avatar zweeft, evenals van anderen, die voice hebben geactiveerd.

Om te praten, kun je de spraaktoets gebruiken(standaard middelste muisknop) om je microfoon in te schakelen, laat deze los om uit te schakelen. Als je switchen (toggle) hebt aangezet, kun je de spraaktoets indrukken en loslaten om te praten, druk opnieuw om de microfoon uit te schakelen.

In de onderste balk staat een Praat (Speak) button. Door hierop te klikken en vast te houden, staat de microfoon aan, laat los op de microfoon uit te schakelen. Als je toggle hebt aangezet, klik dan eenmaal op de spraak button om te praten en klik opnieuw om de microfoon uit te schakelen. Het hangslot op de spraak button indiceert of je tin toggle mode bent. Er zal een kleine cirkel zal oplichten rond de witte stip als een avatar praat. Als een avatar praat, zelfs bij jou, zullen er groene (of rode) golven uitgestraald worden vanuit de witte stip van de spreker, vanuit het microfoon icoon in de nearby (omgeving) chatbalk, van de microfoon voor de avatar in het nearby voice paneel en, voor jou, vanuit het microfoon icoon op de spraak button.

De pijl naar boven, rechts van de spraak button zal je het Nearby Voice (Spraak in de omgeving) paneel tonen. Je kunt je stem vervormen in een morph (vervorming), waarvoor je bent geabonneerd of je kunt stemvervormingen uitschakelen. Voor andere, beweeg over de naam en als het verschijnt in een oranje cirkel, klik er dan op en er verschijnt een kleine beschrijving en kun je het spraak volume los van anderen instellen.

Lees s.v.p. ook deze pagina om problemen met spraak op te lossen.

  • fs_using_voice_nl.txt
  • Last modified: 2011/08/01 00:35
  • by justum