Welkom bij de Phoenix naar Firestorm overstap gids.

Als je Firestorm nog niet hebt geinstalleerd, download en installeer deze dan. Als je al een eerdere versie hebt geprobeerd, doe dan een schone installatie om mogelijk problemen te voorkomen. Firestorm installeert in een eigen folder op je harde schijf dus kan zonder problemen naast andere viewers worden geinstalleerd.

Goed, je hebt Firestorm gedownload en geinstalleerd (je hebt een schone installatie gedaan he?), je kijkt naar het scherm en denkt “Dit lijkt helemaal niks op Phoenix, wat hebben ze gedaan?”. De ontwikkelaars hebben geweldig werk geleverd met als basis de V2 code en hebben ons extra opties gegeven.

Ja het is anders maar maak je er niet te druk om, alhoewel Firestorm niet Phoenix is kan het zo worden ingesteld dat het er erg op lijkt. Er zijn een aantal duidelijk verschillen, zoals pictogrammen op knoppen i.p.v. teksten. Neem je tijd om de pagina's die hier aangegeven staan te lezen en de Firestorm Wiki door te nemen.

Waarschijnlijk is het eerste dat je wilt doen een viewer skin kiezen die voor jou het beste werkt. Let op dat bepaalde skins andere functionaliteit kan bieden. Bijvoorbeeld, de Firestorm skin heeft geen “draw distance” schuif terwijl Metaharper en Starlight die wel hebben.

Daarna zul je waarschijnlijk wat tijd willen nemen om te wennen aan de nieuwe layout, en in sommige gevallen nieuwe namen voor oude functionaliteit. Wat voorheen bekend was als de Menu Balk, wordt nu de Top Bar genoemd. De Tool Balk is nu de Bottom Bar.

Je zult zeker de voorkeursinstellingen willen aanpassen naar je eigen smaak en naar de capaciteit van je computer. Je zult sommige oude favorieten en een paar geweldige nieuwe functies vinden en ook wat oude favorieten die zijn verbeterd. Functies als de nieuwe verbeterde ingebouwde AO. Vergeet niet de V1 stijl voorkeursinstellingen als “Remove chat headers” (geeft chat de stijl uit V1) in de Chat Voorkeursinstellingen te proberen.

For degenen die een meer gedetailleerde manier willen om Firestorm meer op Phoenix te laten lijken, presenteren we (met dank aan Artemiss Luminos) het volgende:

Ga naar Avatar > Preferences > Skins en kies de Starlight skin. Als je liever het oude standaard kleurenschema had, kies dan Nostalgia Blue, als je het oude zilvere kleurenschema had, kies dan Silver Blue.

Ontkoppel alle schermen uit de zijbalk, door op elke te klikken en dan op het ontkoppel symbool (een pijltje naar links met een lijntje erachter) te klikken. Verplaatst ze naar waar je ze op je scherm wilt en Firestorm zal dit onthouden voor de volgende keer. “Kijk Mam! Zonder zijbalk!” *grijnst*

Rechts-klik op de Top Bar (menu) en vink “Show Navigation Bar” en “Show Favorites Bar” uit, vink “Show Location In Top Menu” aan.

Alle knoppen op de Bottom Bar zijn hetzelfde als de woorden in Phoenix/V1:

 • Snapshot: De Camera
 • Search: Het vergrootglas
 • Map: De wereldbol
 • Mini-map: De wereldbol met een puzzelstukje
 • Inventory: De koffer
 • Radar, Friends: Twee poppetjes (dit is People, het radar zit in hetzelfde scherm onder “Nearby”)

De knop “Fly” is weg, vliegen kun je nu vinden in het menu Avatar > Movement. Ook kun je vliegen door op je [ Home ] toets te drukken of je [ Page Up ] toets ingedrukt te houden.

Ga naar de voorkeursinstellingen en stel het volgende in:

 • Chat tab > Remove chat headers geeft chat de stijl uit V1 (meer informatie)
 • UI Extras tab > Use Pie Menu Aangevinkt krijg je bij rechts-klikken op een object of avatar een rond menu (V1 stijl) i.p.v. een verticaal menu. (meer informatie)
 • Skins tab > Use Viewer 1 style cursors
 • Firestorm tab > Chat tab > Add a chatbar in the Nearby Chat window Voegt een chat tekstbalk toe aan het “Nearby Chat” scherm (vereist een herstart). (meer informatie)
 • Firestorm tab > Chat tab > Use console for chat popups instead of floating toasts (Viewer 1 stijl) Geeft lokale chat berichten linksonder in je scherm i.p.v. in kleine losse schermpjes. (meer informatie)

Je zou nu een viewer moeten hebben die enigszins op Phoenix lijkt qua uiterlijk en werking.

Bedenk dat Firestorm niet een aanpassing van Phoenix is, maar een aanpassing van de LindenLabs V2 viewer.

In de nabije toekomst zullen we lessen geven om je te helpen met het instellen van Firestorm zo goed als mogelijk.

Als je hulp nodig hebt raden we je aan je bij een van de Phoenix/Firestorm Viewer Support groepen aan te sluiten. Voor een volledige lijst van onze groepen, zie hier.

We vragen je geduld te hebben met onze support mensen, we kunnen nog maar beperkte ondersteuning geven omdat we zelf ook nog leren omgaan met Firestorm.

Deze pagina zal in de toekosmt worden uitgebreid, kom regelmatig kijken.

 • phoenix-to-firestorm_migration_guide_nl.txt
 • Last modified: 2011/08/04 13:51
 • by lyn_mimistrobell